KUTU KUTU EĞLENCE E-TWİNNİNG PROJESİ

Kutu Kutu Eğlence Devam Ediyor

Seydikemer Gerişburnu Ömer Aygün İlkokulu Okul Müdürü Derya ÇAKICI ve Müdür Yardımcısı  Fethiye ŞENER'in yer aldığı ve ortaklığını yaptığı Kutu Kutu Eğlence e-Twinning projesi öğrencilerin aktif katılımıyla devam ediyor.

e-Twinning Projesi'nin amacının çocuklarda oluşan teknoloji bağımlılığına karşı sanal dünyadan biraz olsun uzaklaştırarak düşünme becerilerini geliştirmek olumsuz etkilerini en aza indirmeyi amaçladıklarını belirten Fethiye ŞENER  proje ile ilgili olarak; "Projenin amacı çocuklarda oluşan teknoloji bağımlılığı ve devamında oluşan dikkat eksikliğinden kaynaklanan sosyal beceri sorunlarına çözüm üretmek, akıl zeka oyunlarını derslerle ilişkilendirip ders işleyişini eğlenceli hale getirerek okula zevkle gelen öğrencileri amaçlamaktadır."  Dedi.

Derya ÇAKICI  ise bu proje sayesinde hayata geçirdiğimiz akıl ve zeka oyunları sınıfının da aktif kullanımını arttırarak öğrencilerimizin okuldaki boş zamanlarını daha eğlenceli geçirdiklerini belirtti.

Kahramanmaraş ve Mardin illerinden 10 öğretmen ve öğrencilerden oluşan proje ortakları zengin içerikli etkinliklerle hem öğreniyorlar hem de eğleniyorlar. Kutu Kutu Eğlence projesi ile öğrencilerin; Web2 araçlarını kullanmalarını sağlamak, görsel algılarını geliştirmelerini sağlamak, altı adet akıl ve zeka oyunlarını öğrenmelerini sağlamak, televizyon internet oyunları gibi sanal dünyanın olumsuz etkilerinden uzaklaşmalarını sağlamak, farklı düşünce becerilerini geliştirmek, dikkat ve konsantrasyonu geliştirmek, ince motor becerilerini geliştirmek, matematiksel becerileri ve sayısal yeteneği arttırmak ve strateji geliştirme becerisi kazanmalarını sağlamak gibi hedefler amaçlanmıştır.

25-04-202225-04-202225-04-202225-04-202225-04-2022